Het maken van een afspraak:
Via het praktijknummer 0511-451217 krijgt u de assistente aan de lijn. Als de assistente al iemand aan de lijn heeft, neemt de telefoonbeantwoorder het gesprek in eerste instantie aan, geeft informatie over telefoontijden en verbindt u zodra de lijn weer vrij is, met de assistente door. Via dit nummer maakt u afspraken en kunt u met vragen terecht. De assistente kan u adviseren en legt al uw vragen aan de huisarts voor.
Gewoonlijk duurt een consult 10 minuten, maar als u meerdere vragen heeft of als u een gesprek met de dokter wilt, kunt u dit het best aangeven bij het maken van de afspraak en zou er meer tijd of een tweede consult ingepland kunnen worden.
In de praktijk werken drie huisartsen en veelal is er ook een ‘huisarts in opleiding’ werkzaam:
Dokter Wim Douma is alle dagen op de praktijk. Naast het spreekuur doet hij ook chirurgische ingrepen, sterilisaties, onderzoek zoals echo, vergaderingen, administratie en dergelijke. Op de woensdag en de donderdag houdt hij ‘gewoon’ spreekuur, op overige dag springt hij bij daar waar het drukker wordt. Deze extra activiteiten en door de steeds drukker wordende praktijk werken er nog twee artsen mee.
Dokter Nynke Achttien heeft spreekuur op de maandag, dinsdag en de vrijdag.
Dokter Jeltina Goodijk-Turkstra werkt op de woensdag en de vrijdag.
Omdat we een opleidingspraktijk zijn, kan het zijn dat aan u gevraagd wordt om op het spreekuur te komen bij de huisarts in opleiding. Mocht u daar vragen over hebben kunt u dit bij de assistente aangeven.
In de praktijk houdt ook de praktijkondersteuner spreekuur. Mw. Hinke Bos begeleidt als praktijkondersteuner Somatiek (POH-S) mensen met een chronische aandoening zoals Diabetes Mellitis of Astma, of richt zich op preventie.
De praktijkondersteuner op het gebied van Geestelijke Gezondheid Zorg (POH GGZ): mw. I. Verloove op de dinsdag en op de vrijdag, mw. G. Kroodsma op de woensdagochtend. Daarnaast werkt Marrit Weening in de de praktijk als praktijkondersteuner die gespecialiseerd is in onderwerpen en vragen betreffende onze jonge patiënten.
De doktersassistente heeft ook diverse taken. Ze is in de meeste gevallen niet alleen het ‘gezicht’ van de praktijk en eerste aanspreekpunt, maar ‘runt’ in feite de dagelijkse gang van zaken wat organisatie betreft. Ze is geschoold in het triageren en houdt ook rekening met de urgentie van de vragen. Alles in overleg met de huisarts. Daarnaast doet ze ook verrichtingen als injecteren, verbinden, oor uitspuiten en diverse andere onderzoeken.
Ook doktersassistentes en praktijkondersteuners moeten worden opgeleid. Hier biedt de praktijk ook ruimte voor. Het kan zijn dat u gevraagd wordt of een stagiaire bij het consult aanwezig mag zijn.
Als u bezwaar heeft, maakt u dat dan kenbaar.
Diverse spreekuren:
- Avondspreekuur: op maandagavond tussen 17.00 en 19.00 uur. Hiervoor moet u dan wel overdag een afspraak maken..
- Diabetes-, Astma- en Hypertensie-spreekuur gaat op afspraak bij de praktijkondersteuner Hinke Bos-Wijbenga.
- Afspraken op het gebied van psychische problematiek bij de praktijkondersteuner GGZ Ilse Verloove op de dinsdag en vrijdag en Gré Kroodsma op de woensdagochtend, of jeugdproblematiek Marit Weening (donderdagmiddag).
- Telefonisch spreekuur: We hebben niet een vast tijdstip waarop u kunt bellen voor rechtstreeks overleg met de huisarts. Via het praktijknummer krijgt u de assistente aan de lijn en kunt u met vragen terecht. Zij kan u adviseren en legt uw vragen altijd aan de huisarts voor. Desgewenst belt de huisarts u terug. Als u belt om een afspraak te maken vragen we u om dit ’s ochtends voor 10 uur te doen of ’s middags na half vier.
- Kleine chirurgie, vasectomie, echo etc.: De behandelingen die wat meer tijd in beslag nemen worden veelal op de dinsdag, donderdag of de vrijdag gepland, maar als dat niet mogelijk is zoekt de assistente met u naar een geschikt moment.
Het is mogelijk om zelf een afspraak in te plannen op het spreekuur. Naast het maken van een afspraak via het portaal kunt u ook zelf zaken regelen zoals het aanvragen van herhaalmedicatie, het (digitaal) stellen van een vraag en het inzien van lab-uitslagen en uw dossier. Hiervoor moet u zich wel aanmelden op het portaal en de app ‘uw zorgonline‘ downloaden. De assistente kan u hier meer over vertellen.