Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Uitwisselen relevante medische gegevens aan zorgverleners


Het is alweer enkele jaren mogelijk om relevante medische gegevens ter inzage te geven voor zorgverleners. Omdat we dit nog niet bij alle patiënten hebben geactiveerd brengen we dit opnieuw onder uw aandacht. Als u meer informatie wilt hebben over het LSP kunt u de site van het VZVZ raadplegen en contact opnemen met de assistente.
Lees verder »

GRIEPVACCINATIE 2017


Griepvaccinatie. De dagen worden korter, het weer wordt slechter, de kachel kan aan, kortom de herfst is weer (bijna) een feit..... Op maandag 23 oktober is er gelegenheid om u weer te laten vaccineren tegen de griep. We prikken patiënten A t/m K van 19.00 tot 20.00 en patiënten L t/m Z van 20.00 -21.00. Bij vragen raden we u aan om contact op te nemen met de assistente.
Lees verder »

Kwaliteit, Klachten en Geschillen


Wat kunt u doen als er een situatie is waarover u niet tevreden bent? Per 1 januari 2017 is er in het kader van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) een nieuwe regelgeving van kracht.
Lees verder »

kosten huisarts


Uw bezoek aan de huisarts valt onder het basispakket van uw zorgverzekering. Dit betekent dat deze hulp niet bij u in rekening wordt gebracht en ook niet met uw eigen risico wordt verrekend. Een verwijzing, medicatie of laboratoriumonderzoek valt veelal niet onder het basispakket en zal afhankelijk van uw verzekering wel geheel/gedeeltelijk voor uw rekening zijn.
Lees verder »

Behandeling bij positieduizeligheid


Bij positieduizeligheid (BPPD) wordt u duizelig als uw hoofd snel van houding verandert (zoals bij omdraaien in bed, vooroverbuigen en omhoogkijken). De huisarts kan met u de Epley-beweging doen. Dan gaan de klachten vaak sneller over.
Lees verder »

Stoptober gestart


Op 1 oktober is de Stoptober-campagne begonnen. Rokers en niet-rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken.
Lees verder »

Stoptober 2017 van start


Ook dit jaar is er weer een Stoptober-campagne. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen te stoppen met roken. Aanmelden kan vanaf 8 september.
Lees verder »

Meer bewegen maakt gezonder


Meer bewegen maakt gezonder. De kans op een depressie, diabetes, een hartinfarct en een beroerte wordt kleiner. Ook een paar keer per week oefeningen doen die spieren en botten versterken is goed, veel stilzitten juist niet. Dat staat in de nieuwe Beweegrichtlijnen ...
Lees verder »

Alcohol tijdens de introductietijd


Deze week begint in enkele studentensteden de introductietijd. Een mooie en gezellige periode aan het begin van je studietijd. Vaak met alcohol. Kijk voor de effecten van alcohol op je gezondheid en tips op Thuisarts.nl.
Lees verder »

Thuisarts.nl is vernieuwd


Vandaag is een nieuwe versie van Thuisarts.nl gelanceerd. Met de nieuwe omgeving wordt de onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid nog beter leesbaar en toegankelijk.
Lees verder »

Antibiotica wel of niet afmaken?


Er is veel media aandacht voor een artikel van Britse artsen, waarin staat dat het afmaken van een antibioticum-kuur niet altijd nodig zou zijn. Het algemene advies om een kuur af te maken geldt echter nog steeds in Nederland. In vergelijking met andere ...
Lees verder »

GRIEPVACCINATIE


De Griepvaccinatie is bijna afgerond. Mocht u nog geen inenting hebben gehad en wilt u die toch nog ...
Lees verder »

zomervakantie


Tiid hald gjin skoft,
Oftewel de tijd gaat snel, het is al weer haast zomervakantie... De praktijk ...
Lees verder »

nieuwe gezichten


Sinds vorige week hebben we een doktersassistente in opleiding: Eke Postma. Eke zal tot de zomervakantie ...
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten