Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Organisatie spreekuur


Per 1 januari zijn er een paar wijzigingen in de organisatie van het spreekuur. Artsen: Dokter Achttien doet op de donderdagmorgen en op de vrijdag het reguliere spreekuur. Dokter Douma zal dan wat meer tijd hebben voor de wat meer tijdrovende zaken zoals het doen van Echo's, chirurgische ingrepen en de 'regeldingen'. Assistentes: Aukje heeft naast haar werk hier, werk gekregen op de opleiding tot doktersassistente. Daardoor werkt ze niet langer meer op de maandag maar op de dinsdag en de donderdag. Douwina zal op de maandagmorgen, de dinsdagmorgen en de hele woensdag werken, Diane werkt vanaf nu op de maandag en vrijdag en op de woensdagmorgen. Het inloopspreekuur voor injecties is daardoor verplaatst naar de maandag, dinsdag en woensdagmorgen.
Lees verder »

Nieuws over ons team


Zoals waarschijnlijk welbekend, is dokter Rosanne Koster-Top hier tijdelijk op de maandag om het vertrek van dokter Bergervoet op te vangen. We zijn erg blij dat ze hier weer enige tijd gewerkt heeft en vinden het jammer dat ze nu bijna weer vertrekt. We mogen dokter Nynke Achttien feliciteren met het afronden van haar opleiding tot huisarts! En we zijn blij dat ze positief heeft gereageerd op onze vraag hier nog te blijven werken als huisarts. Op de donderdagmorgen en op de vrijdag heeft ze hier spreekuur. Tijdens die uren gaat dokter Douma zich richten op speciale spreekuren, zoals chirurgische ingrepen en op regelwerk achter de schermen.
Lees verder »

KERSTVAKANTIE


Kerstvakantie De tiid hâldt gjin skoft...... Alweer een jaar (bijna) voorbij.... De praktijk is met de kerstdagen tot en met Nieuwjaar gesloten zodat we tijd hebben om terug te kijken op 2017 en plannen te maken voor 2018. Daarnaast zullen we de hond uitlaten, de stal oppoetsen, de paarden wortelen voeren en met de familie bij de kachel zitten met een hapje en een drankje.... De waarneming is zoals gebruikelijk: Waarneming overdag (08.00 - 17.00 uur): Patiënten A t/m K dokter Bergervoet 0511 - 451238 Patiënten L t/m Z dokter de Waard 0511 - 452470 Waarneming gedurende de avond, de nacht, het weekeind en de feestdagen Dokterswacht Fryslan 0900112 7 112
Lees verder »

griepvaccinatie 2017


Griepvaccinatie. De dagen zijn weer heel wat korter, de meeste blaadjes zijn gevallen, het weer is guur en alles zo nat..., de kachel aan, kortom de 'grieptijd'is weer een feit.... Mocht u die prikronde hebben gemist dan kunt u zich nog melden bij de assistente.
Lees verder »

Uitwisselen relevante medische gegevens aan zorgverleners


Het is alweer enkele jaren mogelijk om relevante medische gegevens ter inzage te geven voor zorgverleners. Omdat we dit nog niet bij alle patiënten hebben geactiveerd brengen we dit opnieuw onder uw aandacht. Als u meer informatie wilt hebben over het LSP kunt u de site van het VZVZ raadplegen en contact opnemen met de assistente.
Lees verder »

Kwaliteit, Klachten en Geschillen


Wat kunt u doen als er een situatie is waarover u niet tevreden bent? Per 1 januari 2017 is er in het kader van de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) een nieuwe regelgeving van kracht.
Lees verder »

kosten huisarts


Uw bezoek aan de huisarts valt onder het basispakket van uw zorgverzekering. Dit betekent dat deze hulp niet bij u in rekening wordt gebracht en ook niet met uw eigen risico wordt verrekend. Een verwijzing, medicatie of laboratoriumonderzoek valt veelal niet onder het basispakket en zal afhankelijk van uw verzekering wel geheel/gedeeltelijk voor uw rekening zijn.
Lees verder »

Wereld COPD dag


COPD is een longziekte die vaak door roken komt. Stoppen met roken, bewegen en gezond eten zijn belangrijk bij COPD.
Lees verder »

Diabetes onder de aandacht


Sommige mensen hebben een verhoogde kans op diabetes mellitus type 2 (suikerziekte). Vandaag wordt wereldwijd aandacht besteed aan diabetes, in het bijzonder bij vrouwen.
Lees verder »

Nationale Hepatitisdag


Een leverontsteking door een virus, is dat goed te behandelen? Loop ik een risico of heb ik dat lang geleden gelopen? Vanaf vandaag, de Nationale Hepatitisdag, is er extra aandacht voor Hepatitis B en Hepatitis C.
Lees verder »

Heb ik reuma?


Mensen met stijve gewrichten vragen zich wel eens af of ze reuma hebben. Reumatoïde artritis is een ziekte waarbij gewrichten ontstoken zijn. Thuisarts.nl geeft meer informatie over gewrichtsklachten en reuma.
Lees verder »

GRIEPVACCINATIE


De Griepvaccinatie is bijna afgerond. Mocht u nog geen inenting hebben gehad en wilt u die toch nog ...
Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten